VANDRING I KRISTIN LAVRANSDATTERS SPOR - SØNDAG 19. APRIL 2020

Bli bedre kjent med Sigrid Undsets triologi «Kristin Lavransdatter» og forfatterens tilknytning til Hamar. Forteller Kirsti Hougen tar oss med på en reise på flere plan gjennom Kristin-skikkelsens livsdrama i middelalderen.


Rundturen begynner på Pilegrimssenter Hamar. Herfra er det kort vei til Domkirkeodden og Hamardomen. Som barn får Kristin være med faren sin til Hamarkaupangen og vi får høre om hennes  møte med Hamardomen, hentet fra beskrivelsen i boken Kransen.

Inne i en av de gamle bygningene på Hedmarkstunet, forteller Kirsti fra boken "Husfrue" om forholdet mellom Kristin og faren og om hennes tunge botsvandring til Nidaros. Ved ruinene av Korskirken, får vi høre om Kristins erkjennelser og hennes livs avslutning med utgangspunkt i den siste boken i triologien; "Korset". Turen avsluttes med servering og kåseri om motivene til den moderne pilegrimen. Du vil også bli nærmere kjent med Sigrid Undsets nære forhold til Hamar etter at hun ble katolikk.

Pris kr 450,- per person, som inkluderer:
- Historisk vandring, ved Kirsti Hougen.
- Inngang Domkirkeodden og Hamardomen.
- «Pilegrim før og nå», ved Tone Stræte.
- Servering av kake, kaffe/te.

Strekning: Cirka 1,5 kilometer. Husk gode sko. Sesong: Året rundt.

For info/påmelding, kontakt Pilegrimssenter på tlf. 474 78 266 eller e-post: hamar@pilegrim.info  Turen er i samarbeid med matogturglede.no

 

 

Denne turen kan forhåndsbetilles av grupper fra 20-40 personer, året rundt.

HER kan du lese mer om Sigrid Undsets tilknytning til Hamar.