9.- 10. september 2017 MIDDELALDEREN - PILEGRIMSREISENS GULLALDER

Middelalderen var pilegrimsreisens gullalder og Hamar var et viktig stopp på veien videre til St. Olavs skrin i Nidaros.

9. - 10. september 2017 er det igjen tid for tur med historisk sus! Gå pilegrimsleden, hør gregoriansk sang og lær om middelalderens matkultur og bruk av urter på Domkirkeodden. Få servert pilegrimsakevitt og middelalderbuffet på Atlungstad Brenneri. Helgen avsluttes med kåseri om de gamle vannveiene om bord på DS Skibladner.

Program lørdag
Kl. 12.00 - 16.00 Omvisning i Urtehagen på Domkirkeodden. Hør det spennende foredraget om middelalderens mat- og drikkekultur og munkenes bruk av urter til medisinsk bruk, ved kulturhistoriker og konservator Laila Grastvedt. Servering av lunsj basert på middelalderens smaker, før avslutning i Hamardomen med vakker gregoriansk sang.

Kl. 16.30 Innsjekking på overnattingstedene.

Kl. 18.00 Guidet tur på leden til Atlungstad Brenneri. Hør historier om Olav Haraldssons tilknytning  til Mjøsa.

Kl. 19.00 I Stange Vestbygd ligger Atlungstad Brenneri, som hver høst produserer 25 000 liter sprit. Bli med på omvisning, hør om akevittens historie sammen med akevittsmaking inkl. brenneriets Pilegrimsakevitt. Middelalderbuffet blir servert i Malteriet.

Program søndag
Kl. 10.00 Guidet vandring på pilegrimsleden langs Mjøsa fra Pilegrimssenter Hamar.

Kl. 11.30 blir det avreise med Skibladner fra Hamar brygge. Hør kåseriet om den store innlandsvannveien i eldre tid ved historiker og tidligere statsarkivar Per Øyvind Sandberg. Musikalsk underholdning ved Wanja og Audun.

Kokken disker opp med en to-retters middelalderlunsj om bord. Ankomst Hamar: Kl. 14.30.


PRIS: Kr 3 000,- per person, som inkluderer:


Lørdag:

 • Omvisning i Urtehagen på Domkirkeodden
 • Kåseri om middelalderens matkultur og bruk av urter
 • Gregoriansk sang i Hamardomen.
 • Lunsjbuffet i Drengestua.
 • Guidet tur på leden langs Mjøsa til Atlungstad Brenneri
 • Omvisning, akevittsmaking og middelalderbuffet på Atlungstad Brenneri


Søndag:

 • Guidet vandring langs Pilegrimsleden
 • Båttur med Skibladner
 • Aperitiff, kåseri, middelalderlunsj, musikalsk underholdning og middelalderlunsj på Skibladner


Det er også mulig å delta kun på en av dagene.

 • Pris deltakelse lørdag: Kr 1 935,- per person
 • Pris deltakelse søndag: Kr 1 065,- per person.

Overnatting: Tradisjonsrike Fjetre gård med egen stabburspub, ligger i gangavstand til Atlungstad Brenneri. Pris kr 750,- per person i dobbeltrom inkl. frokost. Enkeltromstillegg; Kr 300,-. Hamar Vandrerhjem Vikingskipet med gangavstand til Hamar sentrum tilbyr overnatting til kr 360,- per person i flersengsrom. Pris for dobbeltrom kr 890,- og kr 745,- for enkeltrom. Frokost inkludert. 

For mer informasjon/bestilling, kontakt Pilegrimssenter Hamar på e-post: hamar@pilegrim.info  eller ring 912 41 229 / 474 78 266.