Pilegrimsledens dag på Domkirkeodden

På Pilegrimsledens dag 5. juni skjer det mye spennende på Domkirkeodden!

  • STOPPESTED VERDEN 4. - 5. JUNI 2016

Stoppested Verden er Norges største internasjonale kulturfestival for barn og unge. Festivalen arrangeres på Jernbanemuseet i Hamar, og presenterer kulturuttrykk fra ulike deler av verden. Festivalen skal være en inkluderende arena og det er gratis inngang for alle!

  • Pilegrimsleden på Domkirkeodden

For mange er Pilegrimsleden på Domkirkeodden en tursti for daglige og ukentlige vandringer i et kjent og kjært miljø. For pilegrimen er Hamardomen ofte et viktig besøksmål og for noen er det startsted for deres vandring til Nidaros. 5. juni vil det være et yrende liv på Domkirkeodden, med festival m.m. Leden går langs hele festivalområdet og her vil det være mye spennende å oppleve. Dersom du har lyst på forfriskninger kan du jo også ta en tur innom Restaurantvogna Kari Sofie?

  • Restaurantvogna Kari-Sofie

Et av våre hyggelige pilegrimsherberger, Hamar Vandrerhjem Vikingskipet, er verskap for den flotte restaurantvogna på jernbanemuseumsområdet på Martodden. Restaurantvogna har de døpt til Kari-Sofie etter Norges første kvinnelige lokfører. 

  • Hamardomen.

For deg som ønsker noe annet enn festival, liv og røre, kan vi anbefale et besøk i Hamardomen. Kl. 15 er det minikonsert og formidling. Entré kr. 50.

  • Pilegrimskafé.

Pilegrimssenter Hamar er åpent for besøkende, så kom gjerne innom for en prat, vaffler og kaffe.