Hamar Middelalderfestival 2016

Middelalderfestivalen på Domkirkeodden er en av Norges største middelalderfestivaler. Årets tema er magi og mystikk, og publikum kan se fram til tre magiske og til dels «skremmende» dager.

Programmet i år er mer tettpakkede enn noen gang, og det forventes rekordstort besøk til festivalen. Pilegrimssenter Hamar stiller med med egen bod lørdag og søndag. Hos oss kan du få informasjon om pilegrimsleden, aktiviteter og om sesongens påmeldingsturer. Du kan delta i quiz og vinne premier eller handle pilegrimsgjenstander.

Jakten på Olav den Hellige – foredrag med Øystein Morten
Pilegrimssenter Hamar har engasjert Øystein Morten til å holde foredrag i Aulaen, søndag kl. 14.00.

I september 2010 finner Øystein Morten levninger den katolske kirken hevder tilhører Olav den Hellige. Vitenskapelige eksperter settes på saken. Jakten på Olav den hellige er i gang! Forfatteren tar for seg mystikken som oppstår rundt det døde legemet til Olav den hellige etter slaget på Stiklestad og hvordan denne troen ble opphavet til den norske pilegrimstradisjonen.

Øystein Morten er religionshistoriker fra universitetet i Oslo og forfatter. Boken «Jakten på Olav den hellige» har mottatt strålende kritikker.

Åpningstider:
Fredag 10. juni kl. 19 - 24
Lørdag 11. juni kl. 12 - 01
Markedet stenger kl. 19
Ildshow kl. 23.15
Søndag 12. juni kl. 12 - 17

For mer informasjon om festivalen, se HER

Velkommen!