Hamar Middelalderfestival 2017

Middelalderfestivalen på Domkirkeodden er en av Norges største middelalderfestivaler. I år er temaet «Konger, kanoner og gjenstridige biskoper!»

I år skal det markeres to dramatiske hendelser i et skjebnesvangert århundre for kaupangen og middelalderbyen Hamar. I 1537 kom reformasjonen til Hamar. Da kom det en dansk hær til Hammer by og tok den katolske biskop Mogens til fange. Dette førte til en stor politisk omveltning, nytt styre og ny religion. I 1567 kom det en svensk hær og beleiret borgen. De forskanset seg på Hamar, men før de dro sprengte de borgen i lufta med kanonkrutt, og fra borgen sprer brannen seg over på taket til katedralen. Dette var begynnelsen på slutten for innlandsbyen Hammer. Derfor vil det i år bli to slag som publikum kan få med seg.  Et slag preget av 1300-tallet og et slag fra 1500-tallet. «The Battle of the Odd anno 1537» skjer klokken 15.37 søndag, og her skal det sloss på 1500-talls vis! 

Pilegrimssenter Hamars bod har derimot en mer fredfull profil. Hos oss kan du få informasjon om pilegrimsleden, aktiviteter og om sesongens påmeldingsturer. Du kan delta i vår middeladerquiz , hvor førstepremien er Middelaldercruise for to personer søndag 10. september. 

Nytt i år er salg av urtebrev. Vi byr på håndlaget papir strødd med svartkarve-frø fra Domkirkeodden. Mottakeren av brevet kan legge arket i jorden og opp av det vil det vokse urter.

For mer informasjon om festivalen se HER

Velkommen!