Pilegrimsledens dag i Hamar

Stoppested Verden er Norges største internasjonale kulturfestival for barn og unge. Den presenterer kulturuttrykk fra ulike deler av verden og målet er at festivalen skal være en inkluderende arena.

I år markerer vi Pilegrimsledens dag med en musikalsk internasjonal pilegrimsvandring under Stoppested Verden-festivalen.

 

INTERNASJONAL, MUSIKALSK VANDRING UNDER FESTIVALEN

Det finnes mange pilegrimsmål og pilegrimsleder i verden. For noen pilegrimer er Hamardomen et viktig besøksmål og stoppested på veg til Nidaros. Mens for andre er Pilegrimsleden på Domkirkeodden en tursti for daglige og ukentlige vandringer i et kjent og kjært miljø. Uansett: alle leder i Norge har det felles at målet er Nidaros. Der ligger vår nasjonale helgen Olav Haraldson begravet, verdens eneste helgen og pilegrimsmål med tilknytning til vikingtiden. Olav var kun 12 år da han dro ut på sin første vikingtokt og han ble etter hvert anerkjent både i det store utland og her hjemme.


Den 4. juni vil det være et yrende liv på Domkirkeodden og i museumsparken. Da finner du oss på Stoppested verden med musikalsk internasjonal vandring med Henning Ramseth, Skjalg, Lidsheim, Wanja Aasen Hamre og Tove Brovold Vasaasen. Kanskje dukker det opp noen historiske skikkelser…?

For mer informasjon om festivalen, se: http://www.stoppestedverden.no


Dato: 4.juni 2017
Kl: 11-17
Sted: Museumsparken ved Norsk Jernbanemuseum på Hamar. Inngang fra Strandveien 163 og fra Strandveien 131.

Det er gratis inngang for alle!