Pilegrimsledens dag på Domkirkeodden

På Pilegrimsledens dag 3. juni skjer det mye spennende på Domkirkeodden!

For mange er Pilegrimsleden på Domkirkeodden en tursti for daglige og ukentlige vandringer i et kjent og kjært miljø. For pilegrimen er derimot Hamardomen gjerne et viktig besøksmål. For noen er det startsted for deres vandring til Nidaros.

3. juni vil det være et yrende liv på Domkirkeodden, med festival m.m. Dersom du tar en tur på Pilegrimsleden denne dagen, vil du kunne velge mellom mange ulike opplevelser. Leden går langs hele festivalområdet og her vil det være mye spennende å oppleve. Dersom du har lyst på forfriskninger kan du jo også ta en tur innom Restaurantvogna Kari Sofie inne på festivalområdet, eller Kafé Torp som ligger lenger nord langs Mjøsstranda.

• Stoppested verden 2.-3. juni 2018
Stoppested Verden er Norges største internasjonale kulturfestival for barn og unge. Festivalen arrangeres på Jernbanemuseet i Hamar, og presenterer kulturuttrykk fra ulike deler av verden. Festivalen skal være en inkluderende arena og det er gratis inngang for alle!

• Restaurantvogna Kari-Sofie
Et av våre hyggelige pilegrimsherberger, Hamar Vandrerhjem Vikingskipet, er verskap for den flotte restaurantvogna på jernbanemuseumsområdet på Martodden. Restaurantvogna har de døpt til Kari-Sofie etter Norges første kvinnelige lokfører.

• Kafé Torp
Denne kaffebaren ligger i Strandvegen og serverer deilige kaker, lunsj, forfriskninger og kaffe. Følger du Mjøsstranda nordover fra Jernbanemuseet, kommer du til denne hyggelige kafeen, med både ute -og inneplasser. 3. juni kan du også få servert kaféens egen Pilegrimskake! 

• Hamardomen.
For deg som ønsker noe annet enn festival, liv og røre, kan vi anbefale et besøk i Hamardomen. Kl. 15 er det minikonsert og formidling. Entré kr. 50.