Middelalderdag for hele familien - Ringsaker kirke

Den norske kirkes trosopplæring for barn og unge i Ringsaker prosti inviterer til middelalderdag ved Ringsaker kirke 20.mai.

  

 

Det blir middelalder-marked med salg av mat og håndverksprodukter, skyting med langbue, middelalder-leker, hest og kjerre, fremvisning av dyr, kunstutstilling av lokale barn, konsert og teater. Tidebønner med gregoriansk sang i kirken. Pilegrimsvandring.

PROGRAM
12.00 Middelaldermarkedet åpner
12.30 Middelalderbryllup i Ringsaker kirke
14.30 Minikonsert med Tone Østli
15.00 Urpremiere ”Kong Rørek av Hring”
17.30 Konsert med Sofia Sahlin
18.00 Middelaldermarkedet stenger

Følg arrangementet på Facebooksiden Størst av alt - barn i Ringsaker

I år deltar Pilegrimssenter Hamar med egen stand på Middelalderdagen. Vi selger pilegrimsvaffler med rømme og syltetøy og urtedrikk. I tillegg har vi en egen quiz med flotte premier. Hos oss kan dere få informasjon om Pilegrimsleden og pilegrimsvandringer. Vi har med for salg årets ferskeste guidebok på norsk: PILEGRIMSLEDEN FRA OSLO TIL TRONDHEIM - en praktisk guide til vandringen. Pris: 350 kr. *Vi tar kort og kontant.

 

QUIZ - PREMIER

1.premie

Middelaldercruise for 2 m/pilegrimsbåten Skibladner - søndag 10.september 2017.
Inneholder: Guidet vandring på Pilegrimsleden, kåseri v/Per Øyvind Sandberg, musikalske innslag med Wanja Hamre og Audun Kongsrud. Det vil bli servert en to-retters middelalderlunsj om bord. Verdi: kr. 2130

2.premie

Startpakke Pilegrim.

Inneholder: gratis overnatting for to på Pilegrimssenter Hamar 2017. Norsk guidebok. 2 buff. Verdi: kr 1070

3.premie

Den nyeste utgaven av guideboken PILEGRIMSLEDEN FRA OSLO TIL TRONDHEIM - en praktisk guide til vandringen. Verdi: kr 350 kr.

 

VELKOMMEN!

Hilsen Wanja og Tone

 

Om Ringsaker kirke:
Ringsaker kirke er en av landets vakreste og eldste bygninger. Det som er usedvanlig ved denne kirken er at den er bygd som en domkirke i miniaty, og tradisjonen knytter den til Olav den Helliges kristningsverk. Kirken er viet til St. Olav.

I koret står alterskapet, kirkens største klenodium! Det er laget i Antwerpen 500 år etter Olavs død, omkring 1530, og regnes for et høydepunkt blant de kunstverkene fra senmiddelalder som er bevart i våre kirker.